Kjeve- og ansiktssmerter

Dersom tennene ikke passer perfekt inn i munnen din, kan dette gi problemer som kjeve- og ansiktssmerter.

Kontakt oss

I noen tilfeller kan det føre til hyperaktive muskler, som er årsaken til ansiktssmerter i over 90% av tilfellene. Skader i kjeveleddet kan også føre til hyperaktive muskler. En betydelig andel av Norges befolkning lider jevnlig av hodepine, og i en god del av tilfellene kan årsaken ligge mellom tannrekkene.

Da kan et tannlegebesøk være med på å avdekke hva smertene skyldes, og være første steg på veien mot å finne riktig behandling og bli kvitt plagene.

Behandling av kjeve- og ansiktssmerter

For å avdekke eventuelle feil eller mangler i kjeveleddet benytter vi MR. Deretter finner vi sammen ut hva som er riktig behandling for deg.

I noen tilfeller benyttes en bittskinne for avlastning, slik at kjeveleddet kommer i riktig posisjon og muskulaturen slapper av.

I andre tilfeller kan det være nødvendig med tannregulering for å bli kvitt plagene.

Tannlege Tor Tegnander har utdannelse innen bittproblemer og ansiktssmerter fra Piper Education and Research Center i USA, som er verdensledende innen behandling og diagnostisering av ansiktssmerter.

Han jobber for tiden med en PHD innen feltet, og har lang erfaring med behandling av slike plager. Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg å finne riktig behandling for ditt behov.

SLITTE TENNER

Med dagens kunnskap og teknologi har vi nærmest uendelige muligheter til å forbedre folks smil og tannhelse. Bedre tannhelse hos befolkningen gjør at flere og flere beholder tennene sine hele livet. Dette fører også til økt forekomst av slitte tenner, da vi i dag lever gjennomsnittlig lenger enn hva tennene er designet for. I tillegg er det mange som gnisser tenner og som derfor vil oppleve at tennene slites ned raskere enn hva alderen skulle tilsi.

Behandling av slitte tenner

Nedslitte tannsett må repareres dersom man ønsker å beholde egne tenner hele livet, både med tanke på tyggefunksjon og estetikk. Det er da svært viktig å behandle hele tyggesystemet under ett, ikke kun se på smilet eller én og én tann.

Bittet må designes slik at musklene ikke blir hyperaktive, da dette kan føre til at tennene bites i stykker. Les mer om hyperaktive muskler her (hyperlink til tannregulering).

Vårt mål er å være lege for hele tyggesystemet, ikke bare for tennene.

Informasjon om smerter i munn og kjeve